Follow by Email

dinsdag 18 april 2017

Opgenomen in het ziekenhuis

Hoi allemaal,
Hier een update van Wouter, de man van Esther.

Vandaag is een beetje een rare dag. Na een lang paasweekeinde dat min of meer in het teken stond van de 2de chemo en bijbehorende bijwerkingen is het gewone leven weer begonnen.
De kinderen werden opgehaald door vrienden uit de buurt (thanks Thon!) en ik was zelf om 6:00u de deur uit naar een klant in Enschede om vervolgens tot 20:00u les te geven in Breda. Tussendoor heb ik dan whatsapp contact met Esther ;-)

Es ging rond 10u vanmorgen op bed liggen, ze voelde zich niet lekker en wilde even bijslapen. Op zich nog niets vreemds, haar energie level is na de chemo gewoon een stukje lager dan gebruikelijk. Tegen 11u had ze nog niet geslapen. Ze voelde een druk op de borst, een ongemakkelijk gevoel. Maar ja, waar komt dat vandaan? Er zijn zoveel bijwerkingen dat je soms ook niet precies kan duiden waar het vandaan komt. Is het maagzuur, is het spierpijn of botpijn, misselijkheid of hoofdpijn. Het is vervelend dat je niet op je eigen lichaam kunt vertrouwen.

De neulasta injectie die ze de dag na de chemo krijgt is bedoeld om sneller witte bloedlichaampjes aan te maken. De bijwerkingen zijn onder andere spierpijn en botpijn. Es heeft last van deze bijwerkingen. Daar naast krijgt ze een oppepper (Dexamethason) waardoor je alerter bent en slecht kunt slapen de eerste dagen. Daar naast nog de maandelijkse vrouwenkwaaltjes die opspelen. Geen feest dus zegmaar.

Na overleg met de mamapoli bleek dat ze het erg druk hadden, Esther werd verwezen naar de huisarts. Daar kon ze om 15:00u terecht. Deze maakte een hartfilmpje en constateerde een afwijking. De oorzaak: het hart reageert op de chemo, of het is hyperventilatie, of het is een gevolg van maagproblemen (niet ondenkbaar met alle chemicaliƫn die ze slikt). Ze kreeg maagtabletten.

De kwaal bleef en eind van de dag belde de mamaverpleegkundige terug om te checken hoe het met haar ging en hoe het bij de huisarts was verlopen. De verpleegkundige vertrouwde het niet en na het avondeten werd Esther verwacht op de spoedeisende hulp. Na bloedprikken, een hartfilmpje en een longfoto was het wachten op de uitslagen.

Vanavond om 21:38u kwam het bericht dat de uitslagen op zich goed zijn maar dat ze haar toch nog een nachtje willen houden ter observatie. M'n schoonouders zijn vertrokken nadat ik tegen 21:00u thuis kwam (thanks wederom H&M). Voor morgen is alles geregeld, de kids worden naar school gebracht (thanks again Thon) en weer opgehaald (thanks mam) en er wordt gekookt. Hopelijk horen we in de ochtend of ze ontslagen wordt of langer moet blijven. We leven bij de dag...

1 opmerking:

  1. zo dat is ineens een andere wending... hoe is het nu? alweer ontslagen uit het ziekenhuis?

    BeantwoordenVerwijderen