Follow by Email

zondag 2 juli 2017

Nog 6 te gaan

Hallo allemaal,

2 juli is het dan alweer. Weken vliegen voorbij. We kijken allemaal erg uit naar de vakantie.
Laatste loodjes wegen het zwaarst.
Wouter heeft veel gewerkt afgelopen maand en was pas vaak laat thuis.
Bram en Koen willen laat naar bed en heerlijk uitslapen.

Wat was het heerlijk die warme dagen.
Bram aan het sup-boarden
Mijn huis werd weer wat groter, zwembad voor de kids in de tuin. En voor mij een teiltje koud water waar ik mijn voeten heerlijk in kon doen. Want met het warme weer hield ik viel vocht vast.


Bram zijn klas,groep 6A van de Prinses Julianaschool, heeft een prachtig boekje voor mij gemaakt met allemaal lieve wensen en prachtige tekeningen en moppen. De klas hoorde van Bram dat ik dol ben op raket ijsjes, dus een heleboel tekeningen werden er gemaakt van raket ijsjes !
Heb ze dan ook maar getrakteerd op een raket ijsje ;)

Nu is dan ook echt het laatste weekje school aangebroken.
Dinsdag mag (en kan ik gelukkig) pannenkoeken bakken voor Bram zijn klas, die gaan heerlijk met elkaar lunchen. Alle werkjes worden mee naar huis genomen. Thema's worden afgesloten.
Koen met het thema ridders en prinsessen.
Zomer rapporten worden weer trots geshowd, en wat ben ik trots op mijn jongens ! Prachtige rapporten allebei.
En ik ben weer hard aan het nadenken wat ik kan maken voor de juffen als bedankje. Ben zo blij dat ik de energie en zin heb om dit weer te doen.

Vorige week was helaas geen beste week. Naast mijn chemo Taxol krijg ik ook dexamethason. Dexa is een zusje van prednison en dat helpt mij door de chemokuur heen. Alleen had ik vorige week mijn laagste dosis gekregen, ze hebben het afgebouwd van 20 mg naar 5 mg. Alleen mijn lijf was niet blij met de 5 mg. Ik had weer overal pijn, gevoel dat je door een vrachtwagen was overreden. Heelveel pijn in mijn longen. Afgelopen woensdag mijn mama-verpleegkundige gebeld dat dit niet vol te houden is met 5 mg. Na overleg met de oncoloog wilde ze mij diezelfde dag nog zien op de SEH.
Ik kreeg dat te horen op een moment dat ik Bram zijn hand vast hield bij de tandarts want zijn tand werd getrokken. Op zo'n moment vind ik die schakeling zo moeilijk !!! Ik wil dan niet ziek zijn, ik wil bij mijn gezin blijven. In alle rust naar huis gaan, rustig met elkaar gaan avond eten en daarna kindjes naar bed brengen. Maar nee op stel en sprong na het bezoekje tandarts, tas in pakken voor ziekenhuis, want je weet maar nooit misschien moet ik wel een nachtje blijven. Bram die mij met grote ogen aankijkt...de angst zie ik dan vooral bij hem ...
Mijn zusje haalde mij op en we gingen samen naar het ziekenhuis. In het ziekenhuis was het gelukkig rustig, werd snel geholpen. En was gelukkig alles goed. Ik mocht gelukkig weer naar huis. Ondertussen werd ik in het ziekenhuis ge-apt door Bram, "mam mag ik opblijven totdat je weer thuis bent?". Mijn schatje.
De dag erna telefonisch afgesproken met de oncoloog om terug te gaan naar 10 mg dexa.

Vrijdag dan alweer mijn zesde kuur gekregen met 10 mg dexa. Mijn mama was voor de eerste keer mee. En dank U Heer ik had een geweldige verpleegster aan mijn bed. Prikte in 1x goed!!! Wat een verschil met vorige week, toen hebben ze me vier keer geprikt. Ben er nog bont en blauw van...
Ik heb gewoon al 10 kuren gehad. Ik ben stiekem wel heel trots op mijzelf ! Het is een hele zware weg, maar ik probeer met opgeheven hoofd dit te doorstaan. En het vertrouwen te blijven houden dat alles goed komt. Ik weet dat ik er nog niet ben, maar 13-7 heb ik alweer een afspraak staan bij de chirurg om de operatie te gaan plannen. Ik kan straks wel de chemo afsluiten en dan weer naar de volgende stap kijken.
Mijn haar is weer rustig op mijn hoofd aan het groeien, een echt dons bedje. Ik kijk er ook naar uit, om weer haar te hebben. De zomer is toch te warm met een cavia op mijn hoofd!


Wouter heeft een sloep gekocht waar we heerlijk van gaan genieten deze zomer. Eerst Heid gekocht, maar die vond ik toch wat te klein. En nu hebben we Dikke Dolly, die wat beter qua ruimte bij ons past.
En misschien durven we het aan om tussen de kuren door nog een weekje weg te gaan.Ik dank de Heer voor al mijn zegeningen elke dag opnieuw.


2 opmerkingen:

  1. Je bent een topper, gewoon omdat je Esther bent...
    En ben zo dankbaar dat onze Hemelse Daddy over jou en jouw gezin waakt. Hoop dat de schoolvakantie jullie allemaal goed zal doen en jullie er nog even samen tussenuit kunnen gaan 😘❤😘

    BeantwoordenVerwijderen